Augusta National Golf Club’s Plans Seen In Documents

Photo of a document detailing plans for Augusta National Golf Club.
Photo of a document detailing plans for Augusta National Golf Club.

Augusta, GA (WJBF)– Augusta National Golf Club is doing some heavy lifting. It’s construction that’s changing the local landscape and capturing a lot of attention.

“It’s exciting to watch, see how it’s going to evolve over time…even after the next five or ten years, to see what’s going to happen in front of the street here,” said Aaron Briggs, who lives nearby. “You want to see it?” we asked. “Yes, I do,” he answered.

Such a large amount of work requires a large amount of plans and all of this shows what Augusta National has in mind for the future.

Documents filed with the Augusta-Richmond County Planning and Development Office are for a new tournament headquarters and media center.

During tournament week, Augusta National Chairman Billy Payne told the press it’s going to be great. “Upon your arrival, next year, you will have the best media facility in the world. I know we are very proud of it,” said Payne at his annual press conference on Wednesday of Masters Week.

We discovered, in the documents, a rendering of what the new two-story media center will look like. The documents also show that Gate 6 will be moved making for a new patron entryway, with golf fans coming in and out through what are called the north and south tunnels.

The area around Augusta National is represented by Commissioner Sean Frantom. He says he’s concerned about the impact the construction could have on pedestrians coming to the tournament. “I do think we need to educate the folks, you know, with moving the gate. We’re probably going to lose parking. What impact does that make with moving forward down Washington Road,” said Frantom.

The plans call for major construction on the west side of the club. The public can see the work that’s underway and they expect the results will be something to see.

“Oh, if Augusta National does it, it’s going to be nice. You can count on that,” said Hilda Stetzel, who lives close to the club.

We’ve been told the work will be completed by next year’s tournament and will not reduce parking. Increasing space for patrons to get off the course in case of dangerous weather, or other emergencies, is the reason behind replacing and relocating the media center and tournament headquarters.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s